Pilates ja Jooga


Pilatesharjoituksen pohjana on Joseph Pilateksen (1880-1967) luoma kehonhallintamenetelmä, joka sisältää kuusi perusperiaatetta: keskittyminen, kehon keskustan käyttö, kontrolli, tarkkuus, liikkeen virtaus ja hallittu hengittäminen. Harjoitus sopii kaikille, jotka haluavat kehittää kehon voimaa ja notkeutta tarkan opetuksen alla. Mahdollisesti löytää apua selkäkipuihin ja kehon jäykkyyteen. Pilatesharjoittelu sopii erinomaisesti myös tukemaan muita liikuntalajeja kuten ratsastusta, golfia, juoksua jne. Kysythän palveluita myös ratsastustallillesi, golfpaikkaasi tai yrityksesi tiloihin.

Hathajooga on joogan klassinen muoto, muiden joogamuotojen perusta. Rauhallinen ja lempeä hathajooga koostuu asennoista eli asanoista, virtaavasta liikkeestä ja hengitysharjoituksesta, jotka vahvistavat kehon ja mielen tasapainoa, elinvoimaa. Joogaharjoitukset pitävät selän ja nivelet joustavina, edistävät verenkiertoa ja auttavat oikean hengitystekniikan löytymisessä. Hathajooga sopii kaikille ikään ja kuntoon katsomatta. 

Flowjooga rakentuu joogan asanoihin eli asentoihin joita tehdään virtaavasti liikkeestä toiseen yhdistäen hengitys ja liike. Flowsarja lisää kehon voimaa, tasapainoa ja liikkuvuutta. Saat aina vaihtoehtoja liikkeisiin, joten jokainen pärjää tässäkin harjoituksessa mutta flowjoogassa voit varautua hiukan dynaamisempaan harjoitukseen kuin esimerkiksi hathajoogassa.

Yinjooga on rentouttava joogamuoto, joka rauhoittaa kehoa ja mieltä. Yinharjoituksessa on tarkoitus päästää irti suorittamisesta, jolloin yinjooga toimiikin hyvänä vastapainona mahdolliselle arjen hektisyydelle. Rauhoittavalla yinharjoituksella pääset todella palautumaan arjen askareista mutta myös mahdollisesta dynaamisemmasta harjoituksesta pitkien, rentouttavien asanoiden eli asentojen, rauhallisen musiikin aikana. Keho ja mieli rauhoittuvat samalla kun liikkuvuutesi lisääntyy! Käytämme tarvittaessa apuvälineitä asennoissa ja näin löydämme yhdessä jokaiselle sopivan harjoituksen.

OHJAAN TÄLLÄ HETKELLÄ JOOGAA JA PILATESTA KEIKKALUONTOISESTI ASIAKKAITTENI ITSE VALITSEMASSA PAIKASSA UUDELLAMAALLA. JOS HALUAT OHJAUKSEN KOTIISI, TYÖPAIKALLE, POLTTAREIHIN TAI MUUALLE, OTATHAN YHTEYTTÄ hanna.lampen@sinunkeho.fi