Personal training

Jutta Toivanen
Jutta Toivanen

Personal training asiakas Jutta Toivanen kertoo: ”Tarinan alku lienee tutun oloinen monelle. Elämä rakentui vuosien ajan pelkästään työn, kodin, perheen sekä sukulais- ja ystävyyssuhteiden ympärille. Ja toki elämisen perustoiminnoista huolehtimiselle, kuten syömiselle ja nukkumiselle. Kaikki antoivat paljon, mutta huonosti hoidettuna myöskin ottivat paljon. Kun vuosien ajan laiminlöi omaa hyvinvointia, liikkumista, terveellisempää syömistä ja palautumista sekä työ ja vapaa-aika oli epätasapainossa, fyysinen ja henkinen väsymys kasvoi hallitsemattomaksi ja minuus alkoi muuttua.
Elämäntapamuutos oli välttämätön, mutta oli myös löydettävä tahtotila aloittaa matka kohti kadonnutta kokonaisvaltaista hyvinvointia. Apuun tuli talven vaihtuessa kevääksi sydämellään työtä tekevä hyvinvointialan ammattilainen ja Sinun Kehon omistaja Hanna. Hänen ohjauksessa askeleita on sovitettu niin, että mieli ja keho ovat pysyneet hyvin matkassa mukana.
Matkaa on takana vasta reilu puoli vuotta, mutta jo nyt tuntuu kuin olisi uudestisyntynyt. Oivaltavinta minulle Hannan lempeässä, mutta hyvin määrätietoisessa otteessa on ollut keskittää mieli onnistumisten näkemiseen ja niihin fokusointi. Enemmän, kuin konkreettisten ruokapäiväkirjan tai liikuntaohjeiden noudattamiseen. Päivä ilman säännöllistä ruokailua ja nälän korvaaminen herkuilla, pitkälle venynyt työpäivä, vähäinen ajankäyttö perheen kanssa, lyhyet yöunet, väliin jäänyt liikkuminen tai viikonlopun riehat palautumisen sijaan ovat edelleen osittain elämässä, mutta ne ovat nyt hallittavissa. Ja kun tilalle on tullut enemmän energiaa antavia voimia, huomaa, miten paljon ympärillä on harmauden sijaan valoa tai tyhjyyden sijaan lukematon määrä kiinnostavia yksityiskohtia. Ja voi miten tätä energiaa ja sen tuomaa iloa onkin taas helpompi jakaa ympärille. Se sädehtii hyvinvoinnin ytimessä enemmän kuin fyysinen muutos, joka on vain plussaa.”

Kysy tämän hetken Personal training -palveluiden tilanteesta hanna.lampen@sinunkeho.fi