Kuka sinä olet, viihdytkö itsesi kanssa?

06/22/2018

Lumoudun taas tuijottamaan tuulessa huojuvia puun oksia. Tunnen sellaista rauhaa sisällä, jota on vaikea pukea sanoiksi. Sisäistä rauhaa, jonka tiedän olevan kokoajan olemassa mutta usein jää arjen touhujen ja hälinän jalkoihin. Se odottaa seuraavaa kohtaamista mutta näyttäytyy vain, kun olen taas valmis rauhoittumaan. Kun viihdyn todellisen itseni kanssa ilman virikkeitä. Joka kerta kun kohtaan tämän valtavan hyvältä tuntuvan sisäisen rauhan, jään kaipaamaan sitä ja odotan seuraavaa tapaamista.

Koskaan aiemmin ihmisen ei ole ollut näin helppo löytää virikkeitä ympäriltään. Moni elää huomaamatta yleisen hälinän ja levottomuuden keskellä aamusta iltaan, puuskuttaa elämää eteenpäin kuin höyryveturi ja syöksyy yhä kauemmas todellisesta itsestä, koska ei enää kuule omaa autenttista mieltään ja kehon viestejä. Kulkee ulkopuolisen virran, odotusten ja toiveiden mukana. 

Vastuu oman elämän rauhoittamisesta, kehon ja mielen palautumisesta ja kuuntelusta on jokaisella itsellään. Sen lisäksi, että kiireisestä arjesta palautumisella ja säännöllisellä hiljentymisellä on runsaasti positiivisia vaikutuksia yleiseen terveyteen verenpaineen laskun, stressihormonin vähentämisen ja mielenliikkeiden tasapainoittamisen muodossa, antaa sopivan pitkät hiljentymishetket valtavasti tilaa uusille ajatuksille ja ideoille. Hiljaisuudesta voi löytää jopa kauan kadoksissa olleen itsensä, vaikka ei välttämättä tiennyt hänen edes olleen hukassa.

Kun löytää mielelle todellisen rauhan ja viihtyy itsensä kanssa ilman sen suurempaa tekemistä, sen tietää ja tuntee. Tällaisen ihmisen tunnistaa ulkopuolinenkin. Puhtaasti itsensä kanssa viihtyvällä ihmisellä ei ole kiire keksiä kymmentä seuraavaa virikettä itselleen, hän ei takerru menneeseen eikä suunnittele liikaa tulevaa, hän malttaa kuunnella, hän on puhtaasti läsnä tässä hetkessä. Aika rento tyyppi sanoisin.

Viihdytkö sinä itsesi kanssa vai huomaatko jo odottavasi seuraavaa ohjelmanumeroa, kun saisit hetken olla hiljaisuudessa? Toimitko todellisen itsesi haluamalla tavalla ja voit hyvin vai tuntuuko syvällä jossain kaipuu toimia toisin, rauhoittua ja jättää suorittamiselta tuntuva elämäntapa?

Jos tunnet halua rauhoittua, etsi oma tapasi hiljentyä ja vain olla, säännöllisesti! Mene mökille yksin, matkusta luonnonhelmaan itseksesi, pyydä lapsille kaitsija ja ole tovi itsesi kanssa. Vaikka se ei olisi helppoa, sinun kannattaa se tehdä. Löytää itsestäsi paras ystävä itsellesi. Oppia tuntemaan se hyvä tyyppi, jota ei ensisijaisesti johdata ego, vaan sydämen ääni! Sillä sinä olet varmasti paljon muutakin kuin koulutuksesi, ammattisi, ikäsi tai paikkakuntasi asukas. Jätänkin sinulle kysymyksen; Kuka sinä olet ja mitä sinä haluat elämältäsi? Jätä tittelit ja perhestatukset pois ja vastaa itsellesi katsoen todelliseen itseesi.

Tuuli on tyyntynyt. On todella rauhoittavaa katsoa, kun puun lehdet tanssii pienessä tuulenvireessä. Luonnossa on paljon voimaa. Kauniita päiviä sinulle!

Hanna