Kokonainen elämä

04/19/2020

Kun meiltä viedään arjesta kontrollin illuusio, olo voi olla hyvin hutera. Yhdet reagoi tilanteeseen jähmettymällä ja toiset koittaa takertua kahta kauheammin asioihin, joita pystyy hallitsemaan. Mutta onko elämä koskaan ollut kontrolloitavissa?

Kevään 2020 maailman tilanteen lisäksi omaa elämääni siivittää monelta suunnalta sairauksien suru ja kuoleman pelko. Elämä on muistuttanut viimeiset vuodet vahvemmalla kädellä siitä, kuinka hauras se on. Kaikessa kauheudessaan se tuo mukanaan myös muistutuksen kaikesta valtavan kauniista ja tärkeästä, jota meillä on juuri tässä ja nyt. Siitä, jota me ehkä unohdamme kunnioittaa arjen kiireessä ja pinnallisten asioiden keskellä. On vain katsojan päätettävissä näkeekö kauniin ja haluaako kohdistaa huomionsa hyvään.

Surulla on aina kääntöpuolensa! Suru ja pysähtyminen opettaa, se vahvistaa, se ravistelee mieltä ja pakottaa tutustumaan itseen. Suru ja pysähtyminen pakottaa tutustumaan kokonaiseen elämään! Elämään kuuluu kipua ja siksi se pystyy antamaan myös rakkautta, iloa ja riemua! Koska ilman surua, ei olisi iloa! Ilman yiniä ei olisi yangia!

Jos koet, että kannat harteillasi taakkaa, isompaa tai pienempää, niin tiedäthän, että on tutkittuja tapoja tasapainoittaa oloasi! Jooga- ja pilatesharjoituksissa saat eväitä, joilla voit ravita kehoasi mutta myös mieltäsi! Hengitysharjoitukset, keskittyminen, rauhoittuminen, tuntemuksien aistiminen, vahvistaminen, notkistaminen, pysähtyminen, irti päästäminen .. Toivon, että nautit kevään auringonsäteistä ja Suomen raikkaasta ilmasta ulkoillen mutta tiedä, että olet aina lämpimästi tervetullut myös Sinun Kehon ohjaajien online live-tunneille, jooga- ja pilatesharjoituksiin! Kaikki meidän ohjaajat ovat nähneet elämää ja sen moninaisuutta jo sen verran, että harjoitukset kantavat mukanaan kokemusta ja antavat osallistujilleen rakkautta ja hyväksyvää läsnäoloa.

Ja eihän kumpikaan, sinä tai minä, unohdeta tätä kaikkea, kun yhteiskuntamme saa taas vauhtia ja sairastumiset on selätetty tai ei! Päätetään yhdessä nähdä elämän kauniit asiat jatkossakin! Perhe, ystävät, luonto, katto pään päällä, terveellinen ruoka ulottuvilla, puhdas vesi, eletty elämä, tulevat päivät, toimiva keho, aistiva mieli..

Elämänmakuisin terkuin,

Hanna

www.sinunkeho.fi