Kohtele itseäsi kuten haluat toistenkin kohtelevan sinua

09/04/2019

Se keho, joka sinulle on annettu tottuu ja sopeutuu lähes mihin vaan, todennäköisesti selviytyy kiperistäkin paikoista. Ehkä oireilee pienesti tai on hipihiljaa ja yllättää myöhemmin. Kuunteletko sinä kehosi signaaleja? Ja suurin kysymys kuuluu; millä tavalla sinä itse haluat kohdella henkilökohtaisesti Sinulle, Sinun elämäsi matkalle annettua kulkupeliä? Annatko ulkopuolisten asioiden viedä liiaksi mennessään ja tuoda mukanaan kolhuja esimerkiksi huonon unen, ravintoköyhän ruoan, jumittuneiden lihaksien tai päihteiden mukana? Haluaisitko kohdella omaa kehoa paremmin mutta ympäristö ja jo rutiineiksi juurtuneet tavat pitävät otteessaan?

Keho-mielen elvyttämisen ja vahvistamisen voi aloittaa hyvin pieninkin askelin ja ihan ilmaiseksi. Meidän onneksemme Suomessa on puhdasta luontoa tarjolla jokaisen ulottuvilla! Sinun ei tarvitse kuin mennä ja hengittää, antaa metsän huoltaa kehoa ja mieltä. Luonnosta on hyvä aloittaa ja luontoon on hyvä palata tauonkin jälkeen. Se lohduttaa vaikeina aikoina, se rauhoittaa stressioireista, se muistuttaa sinua perusasioista nykypäivän viriketulvan keskellä tuoden mukanaan rauhoittumista ja tasapainoa! 

Kun saat mielesi rauhoitettua ympärillä olevasta hälinästä, näet ja tunnet oman itsesi tilanteen paremmin. Voit pohtia, päätätkö olla toisten asettamien odotusten ja ajatusten vanki vai todella ottaa vastuun omasta elämästä, olla vapaa ja valita oman suunnan. Mikä on suuntasi? Kenenkään menneisyyden ei tarvitse määritellä kokonaan sitä, mitä nyt on tai mitä tulevaisuus tuo tullessaan. Ihmisen on tarkoitus muuttua elämän varrella, oppia menneestä ja uskoa tulevaan. 

Tässä hetkessä valinnat omassa asennoitumisessa ja toiminnassa voi johdattaa suuriin hyvän olon tunteisiin sinun kehossa ja mielessä. Kun sinä pidät huolta itsestäsi ja voit hyvin, jaksat jakaa hyvää oloa myös ympärillä olevillesi! Lempeä katse ja kohtelias hymy vastaantulijalle, lämmin halaus tuttavalle, olkapäänä oleminen ystävälle tai maltillinen vastaus kiukuttelevalle lapselle, voi olla suurempi asia vastaanottajalle kuin osaat kuvitellakaan! Mutta tätä et ehkä jaksa tai huomaa, jos et itse voi hyvin. Kohtele siis itseäsi kuten haluat muidenkin kohtelevan sinua. 

Kokonaisvaltaista hyvää oloa sinulle toivoen, Hanna Hyvinvointistudio Sinun Kehosta

www.sinunkeho.fi

www.painopeitot.fi

hanna.lampen@sinunkeho.fi