Kesä kultaisella, kestävällä keskitiellä

06/20/2019

Illalla syöty kaurapuuro marjoilla teki hyvää vatsalle, rivi Fazerin sinistä helli makunystyröitä ja aamun hölkkälenkki metsässä piristi koko naista, vaikka yö ei mennyt ihan putkeen, koska heräilin pienimmäisen yskimiseen tunnin välein peläten että kohta lentää yrjö. Arjen makuja lyhyessä ajassa laidasta laitaan. Haavemaailmassani jätin suklaarivin ottamatta ja elin päivää kun lapset on jo isoja. Juoksin kai jo maratoninkin 10kiloa kevyempänä. Todellisuudessa en tässä maailmassa pitkälle pötkisi. Jos päätän olla täysin ilman herkkuja, kostautuu se tuplana tai triplana myöhemmin. Yöllisistä heräämisistä huolimatta nautin lasten jokaisesta ikävuodesta, koska tiedostan hyvin, että pian jään kaipaamaan tätä elämänvaihetta. Maratonin sijaan realistisempaa on tähdätä maltillisempiin juoksukilometreihin, koska todennäköisesti joutuisin pettymään itseeni, jos asettaisin liian kovat tavoitteet. 

Mitä jos sinäkin valitsisit äärivalintojen sijaan keskitien? Et heittäisikään elämäntaparemonttiasi hullun dietin puolelle, liikkuisi satalasissa alkuvuoden menetettyjä juoksukilometrejä kirien, ahmisi grilliherkkuja, siideriä ja jälkiruokia kaksinkäsin tai viettäisi aikaa lasten kanssa pakonomaisesti 24/7 niin, että loppulomasta kaikki perheenjäsenet ovat ärsyyntyneitä toisiinsa. Jos tällä kertaa päättäisit suunnata kohti puoliväliä ja olisit itseesi tyytyväinen myös myöhemmin, kun todennäköisesti tällä valinnalla saisit pidettyä päättämäsi suunnan. Ei repsahduksia, ei jojoilua, ei pettymyksiä itseen.

Nauti hyvästä ruoasta mutta kohtuullisissa määrin. Lähde liikkumaan mutta tiedä, että terveysliikunnan näkökulmasta et tarvitse verenmakua suuhun. Etsi oma tapa nauttia liikkumisesta! Heittäydy kesken lenkin kalliolle. Juhli, mutta varmista riittävä ja mielellään alkoholiton yöuni. Tapaa ihmisiä mutta tutustu myös elämäsi läheisimpään ihmiseen, itseesi, viettämällä aikaa myös yksin.

Sinun Kehon Hyvinvointiryhmä starttaa Tuusulan Riihikalliossa taas syyskuun alussa! Sinun Kehon hyvinvointiryhmän sisältö painottuu entistä enemmän pilatesharjoitteluun ja joogan maailmaan yhteisiä metsälenkkejä ja hyviä ravintosuosituksia unohtamatta. Jos innostut lempeämmästä hyvinvointiryhmästä, laita viestiä hanna.lampen@sinunkeho.fi. Avitetaan toisiamme löytämään kestävä, kultainen keskitie kaikilla hyvinvoinnin osa-alueilla ja pitämään tasapaino kiireidenkin keskellä samalla nauttien arjen touhuista!

Elämä on tasapainoilua ja monesti tasaista arkea. Minä väitän, että kultaisella keskitiellä on myös suuren osan onni! Sitäpaitsi joskus tasaisen arjen keskeltä voi löytyä parhaimmat ideat tai jopa uusi elämänsuunta, jos otat hetken aikaa miettiä mitä elämältäsi haluat. Siispä ei muuta kuin tuulta purjeisiin ja kohti keskitietä rinta rottingilla! 

Aurinkoista ja etenkin tasapainoista kesää toivotellen Hanna Sinun Kehon studiolta

www.sinunkeho.fi